Morset Sound Development

INFO PRODUCTS SALES DOWNLOAD FORUM SUPPORT APPLICATIONS
 
Search

Go

FORUM

>   General  
>   User Tips  
>   RoomAcoustics  
>   ElectroAcoustics  
>   MusicalAcoustics  
>   Bugs&Improvements  
>   WinFlag forum  


Site Overview

Sitemap

Contact Us

Morset Sound Development  
+47 73915000  
Bellvegen 59  
7580 Trondheim, Norway  

contact@winmls.com  

Help




WinMLS 2000 Forum

This forum has been retired and will no longer be monitored.
You can find our new forum at www.winmls.com/board.


Subject WinMLS and RME HDSP Digiface

Date Thu Sep 19 2002 10:30
Author Boris Balin (boris.balin@gmx.de)

I am running WinMLS alternately on my DAW and my notebook.
No problems on the DAW with Win98SE, RME Hammerfall - but in the notebook (Toshiba Satellite, WinXP Home) I am using the RME HDSP Digiface - a very good and reliable audio/midi interface which has not caused any problems so far.
With WinMLS I am getting strange results when trying to calibrate the system using loop cables.
Sometimes the impulse response is at the end of the time window (using 14 bit MLS approx at 350 ms) and sometimes I get a delay of 0 samples which also is not correct.
The results are not always the same - sometimes the system outputs reasonable results and then again these strange values as stated above.
I am using the standard setups "MasterSetup" and "PostprocSetup" as supplied with the software.
Sampling rate 44.1 or 48 kHz.
BTW, no problems when using the Toshiba WDM driver for the built-in audio interface.

Any help appreciated.

Boris Balin

reply show all Previous Next

Click here for this discussion's index

 
Morset Sound Development


Sign In